Műanyagmentes július

Öko-zsákok varrása

Tavasz óta terveztük az öko-zsákvarrás. nem jött össze. S jött a meghirdetett műanyagmentes július. Most valóban jó lenne, ha nekiállnánk – noszogatott lánykám. Nyaralás, munka, tábor…. Újabb varró-feladat is hozzáadódott: kaptunk sok meggymagot, varrjunk meggymag-párnát, ami sok mindenre nyújt gyógyírt.

A hozzávalókat már be is szereztük. S július végére megérkezett a várva-várt eső, s mi se bántuk, hogy nem mozdulunk ki. No jó, akkor álljunk neki.

Előkerültek a barátnőmtől kapott anyagok is, apró mintás anyagok arzenálja:

Ökozsákok anyagai

Terveztünk: legyen textillel megerősített. Húzózsinóros vagy csúszócsomós legyen az összehúzója? Variáltunk, szabtunk, varrtunk, s egyre jobban élveztük. A színek kavalkádja és a sok variáció lendületet adott. Előkerültek régi textilek is, s olyan jó látni, hogy kedvenc mintás anyagaim valami új tárgyban továbbélnek 🙂

Ökozsák

S ha már eco-t készítünk, hát előkerültek az évekkel ezelőtt ecoprintelt anyagaim: vászon- és selyem, finomabb és durvább anyag – attól függően, hogy kiflit vagy krumplit szeretnék beletenni.

Ecoprint eco-zsák Ecoprint eco-zsák Ecoprint eco-zsák

Végül sikerült a júliusi célkitűzés, elkészültek a zsákok. Tettünk egy újabb kis lépést a Természet megóvása érdekében. Most már mi is mehetünk a piacra, a boltba ezekkel a praktikus zsákocskákkal 🙂

One thought on “Műanyagmentes július”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük